Rukkastemme tarina & About leather mittens

Emme olleet aiemmin törmänneet appilokoituihin nahkarukkasiin ja halusimmekin luoda jotain uutta ja erilaista perinteisiin rukkasiin verrattuna. Rukkasten kuviot on aluksi piirretty käsin paperille ja näistä piirroksista on valmistettu muotit, joilla nahka leikataan. Rukkasten mallissa meille oli tärkeää sopivan pitkä varsi ja siro kokonaisuus, teimmekin ensimmäisen rukkasemme itse paperille piirtämällä, lopullinen malli on hahmottunut usean eri vaiheen kautta. Värit olemme suunnitelleet itse ja useiden koe-erien jälkeen kokonaisuus on hioutunut täydelliseksi silmissämme. Kaikki nahan käsittely tapahtuu perinteisissä Suomalaisissa nahkatehtaissa, joita on enää valitettavasti vain muutama jäljellä. Tuotanto tapahtuu alusta loppuun saakka käsityönä. Rukkasten materiaalina käytämme laadukasta Suomessa muokattua lampaannappa nahkaa. Nahka-aplikointikuvioiden rinnalla olemme lisänneet heijastinaplikoinnit.

Rukkasten vuorimateriaalina on pehmeä ja lämmin mulesing-vapaa merinovilla (70%), johon on lisätty pieni määrä (30%) polyesteriä. Tämä ainutlaatuinen yhdistelmä parantaa vuoren teknisiä ominaisuuksia, tehden siitä ilmavamman ja pitäen vuoren pidempään muhkeana. Merinovillalla on antibakteerisia ominaisuuksia, eikä vuori esimerkiksi kerää hajuja kastuessaan. Vuori tuntuu kosteanakin kuivalta sekä pitää kädet lämpöisinä, lisäksi merinovilla kuivuu nopeasti. Merinovilla ei myöskään kutita, toisin kuin tavallinen villa. Nämä edellä mainitut ominaisuudet ovat ensiarvoisen tärkeitä erityisesti lastenrukkasissa, jotka joutuvat kovalle käytölle!

Rukkasissa käyttämämme lampaannappa nahka on käsitelty pohjoismaisiin olosuhteisiin sopivaksi ja vettä hylkiväksi. Nahassa on säilynyt sen luontainen rasvaisuus, joka tekee siitä joustavan, hengittävän ja tunnultaan silkinpehmeän materiaalin. Nahkatuotteissamme on käytetty ainoastaan REACH-sertifioituja kemikaaleja.Tulee kuitenkin muistaa että nahka on luonnonmateriaali ja siinä näkyvät pienet pinnan epätasaisuudet kuuluvat nahan ominaisuuksiin. ♥

Our leather mittens are designed and handmade in Finland. The outer shelf is made from silky soft yet durable sheepskin. The lining is always mulesing-free luxurious Merino wool. These mittens will keep your fingers toasty warm no matter what the weather is. Merino wool has anti-bacterial properties due to the presence of lanolin and keratin it can absorb up to 30% of its own weight in moisture. However, merino wool will retain warmth even whilst wet. Merino wool won´t itch and it is very soft on the skin.

The lambskin we use is perfect for Nordic weather conditions and it is very durable, water resistant and breathable. The chemicals used in our leather mittens are REACH- certified. As all natural products no skin is exactly the same and minor changes on the surface might occur and that is just the nature of leather. ♥

Lahjakortti